Kantoorunit ingezet als bezoekersruimte

Onze kantoorunit W-serie ingezet als bezoekersruimte

Smart unit Enschede

Creëren van een veilige ontmoetingsplek met onze kantoorunit W-serie

Mensen hebben sociaal contact nodig en missen het ontmoeten van familieleden en vrienden, vooral na lange periodes van isolatie. De COVID19-gerelateerde contactbeperkingen heeft dit opnieuw aan het licht gebracht. Maar hoe kunnen rust- en verpleeghuizen, revalidatiecentra en ziekenhuizen ruimtes creëren waar bewoners of patiënten en hun bezoekers elkaar veilig kunnen ontmoeten? Vaak is er geen extra ruimte in de bestaande gebouwen en bij het betreden van de faciliteit bestaat het risico dat ziekteverwekkers binnendringen, het brengt in ieder geval extra hygiëne eisen met zich mee. en in ieder geval extra hygiëne-eisen met zich meebrengen. Snel en relatief goedkoop in te richten externe ruimtes zijn een goede oplossing.


Sociaal contact is een must

Sinds de lock down zijn er talrijke contactbeperkingen opgelegd als gevolg van de coronapandemie. Sinds corona onze wereld op zijn kop heeft gezet is duidelijk geworden hoe groot onze behoefte is aan sociaal contact. Voor de pandemie was het vanzelfsprekend om iedereen op elk gewenst moment te kunnen zien en persoonlijk te kunnen ontmoeten. Ontmoetingen met mensen met wie we ons emotioneel verbonden voelen, zijn buitengewoon belangrijk en hebben niet alleen een positief effect op de stemming, maar ook, naar de mening van artsen en therapeuten, op het beloop van vele ziekten. Een gebrek aan contact kan op de lange termijn leiden tot ongezonde stressreacties en depressies.


Hoge veiligheidseisen

Hoe belangrijk sociaal contact ook is, bewoners en patiënten mogen niet in gevaar worden gebracht, en hetzelfde geldt voor omstanders en personeel. Om veilig contact mogelijk te maken, zijn speciale ruimtes nodig waar bezoekers beschermd kunnen worden opgevangen tegen uitwisseling van ziekteverwekkers. Bij mooi weer is dit in buitenruimtes geen probleem. Als de bezoeken echter overdekt moeten plaatsvinden, moeten er nog meer zaken in acht worden genomen: Volgens lopend onderzoek is het niet alleen nodig om na elk bezoek alle mogelijke contactvlakken te desinfecteren - in de gemeenschappelijke ruimtes moet er ook voldoende frisse lucht circuleren om de concentratie van aërosolen die mogelijk met virussen zijn geïnfecteerd, te verminderen. Simpele aircosystemen zijn hier niet geschikt voor en ramen worden bij slecht weer bijna nooit geopend.


Creëer een veilige ontmoetingsplaats

Een overtuigende oplossing zijn onze mobiele bezoekersunit ofwel onze kantoorunit W-serie die op enkele vierkante meters in de buitenruimte snel en tegen relatief lage kosten kunnen worden opgesteld. Deze units bieden de bezoekers de nodige bescherming, hiervoor worden ze zo zijn ontworpen dat de minimale afstand van 1,5 meter tussen bezoekers en bewoners / patiënten te allen tijde comfortabel kan worden gehandhaafd. Uiteraard moet voor een barrièrevrije toegang worden gezorgd. Er moet een transparante en luchtdichte scheidingswand worden geïnstalleerd om de overdracht van infecties uit de lucht die we inademen te voorkomen. Om ook bij weinig daglicht en op koudere dagen gebruik mogelijk te maken, mogen verlichting en elektrische verwarming niet ontbreken.

Oplossingen

Vooral de ouderen die risico lopen, die in bejaarden- en verpleeghuizen, ziekenhuizen, revalidatieklinieken en soortgelijke voorzieningen verblijven, worden bijzonder hard getroffen door de huidige beschermingsmaatregelen. Dit mobiele kamersysteem stelt familieleden in staat om uw dierbaren te bezoeken, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de hygiënevoorschriften en afstandsregels en ook worden beschermd tegen weer en wind - en dit alles is volledig drempelvrij dankzij de voorziene opritten. De heldere, spraakdoorlatende scheidingswand vormt een fysieke barrière tegen infecties en is na het bezoek gemakkelijk te desinfecteren. Deze bezoekersunit wordt volledig gemonteerd geleverd en kan indien nodig met een heftruck of kraan worden verplaatst
Bent u op zoek naar een mobiele bezoekkamer of wenst u een unit inzetbaar als teststation op een testlocatie?, bij ons vindt u een passende oplossing. Denk hierbij aan een kantoorunit volledig op maat ingericht met alle mogelijke voorzieningen voor een aangenaam bezoek. Geïntegreerde zitbanken, hygiëne stations, scheidingswanden, verlichting en verwarming. De unit wordt af fabriek volledig uitgerust met uw wensten en volledig gemonteerd geleverd en afgesteld.Wenst u meer informatie of vrijblijvend advies, neem dan gerust contact met ons op.

Het verkoopteam van Kantoorunitspecialist.nl
info@kantoorunitspecialist.nl - +31 (0) 50 280 69 70.