Optimalisatie van uw bedrijf of productiehal

Iedereen die een fabriek of logistiek centrum exploiteert, staat voor de uitdaging om zijn productiviteit te optimaliseren.

Smart unit Enschede
Iedereen die een fabriek of logistiek centrum exploiteert, staat voor de uitdaging om zijn productiviteit te optimaliseren. Daarbij moet het productie- of werkproces voor zover mogelijk niet worden beïnvloed of gestopt. Modulaire, mobiele ruimtesystemen kunnen de oplossing zijn.

In een ideale wereld kunnen gebouwen zich dynamisch aanpassen aan veranderingen in productie of inventaris. Ruimtes zouden continu optimaal in gebruik moeten zijn. De realiteit is anders: fabrieken en magazijnen barsten uit hun voegen, productiehallen zijn achterhaalt of te klein en niet berust op groei. Hierdoor ontstaan barrières in de potentie om te groeien. Vaak wordt er gedacht aan het uitbreiden van de bestaande hal, nieuw te bouwen hal of het verhuizen van een productie locatie. Maar is het perse nodig om uit te breiden, nieuw te bouwen of te verhuizen?

Wie met deze vraag wordt geconfronteerd, zou zich eerst het volgende moeten afvragen; Worden de bestaande ruimtes wel zo efficiënt mogelijk in gebruik genomen? De optimalisatie van de huidige processen biedt vaak een aanzienlijk potentieel. Hierin kunnen modulaire mobiele units een rol spelen: met onze flexibele kantoorunits kunnen prosessen worden verbeterd en op diverse locaties worden ingezet. Het modulaire ontwerp maakt aanpassingen eenvoudig te realiseren. Desgewenst kunnen de units worden uitgebreid of worden aangepast zodat u altijd bent voorzien van de juiste ruimte. Onze units worden voor veel toepassingen ingezet; vergaderruimte, opslagplaats voor gereedschappen en of/materialen om maar een aantal van de vele mogelijkheden te noemen.

Kantoren of zelfs wasruimtes, coördinatiecentra en machine units kunnen gemakkelijk worden verplaatst met een kraan, vorkheftruck of met transportwielen en belemmeren de processen niet door dure demontage- of reconstructiewerkzaamheden. Gemonteerd op het plafond van een bestaande ruimte of geïntegreerd in proceslijnen in de hal verhoogt de flexibiliteit.

Als de halhoogte voldoende is, kunnen modulaire units ook worden geïnstalleerd op stalen constructies, waardoor extra ruimte ontstaat. Ruimtes kunnen worden bevestigd aan bestaande gebouwen tot wel drie verdiepingen hoog. De units worden indien mogelijk volledig afgemonteerd in de fabriek zodat u vrijwel geen hinder ondervindt van de installatie hiervan. Binnen één dag kunnen units in gebruik worden genomen.

Heeft u een vraag? Vraag gerust wat meer informatie of bel ons!